Sör, motor és rock and roll
Kétezernél több motorkerékpárost várnak a hétvégén a kézdivásárhelyi Fortyogófürdõre, a Free Frog’s Riders motorosklub „baráti körének” tizedik seregszemléjére. A kétnapos bulin szebbnél drágább csodajárgányok, világversenyszintû kaszkadõrmutatványok, bolondos vetélkedõk, esténként bársonyos blues és hangos metálzene, vetkõzõ lányok, sör berúgásig és ezer liter babgulyás várja az érdeklõdõket.
Az idei fortyogófürdõi motorostalálkozóra a szervezõk – Kiss Levente, alias Béka és lelkes csapata – a nemes cél érdekében egy országos szintû szemétgyûjtõ egyesülettel társultak. Érdekes próbálkozásnak tûnik szelektív hulladékgyûjtéssel és -gazdálkodással megszelídíteni a vad angyalokat. Ugyanezen környezetvédelmi kampány keretében vetítik le az idén piacra dobott, díjnyertes Otthonunk (Home) címû, a Földrõl készített, lélegzetelállító francia tudományos filmet is, amit ajánlunk mindenki figyelmébe.
Pénteken késõ délutántól kezdõdõen éjfél utánig három rockzenekar biztosítja a jó hangulatot. Elsõként a Dark Rivert fesztivál tehetségkutató-versenyének nyertesei, a Mennydörgés lép színpadra, õket a már ismerõs Mercedes Band váltja, valamint Közép-Kelet Európa egyedüli Scorpions Tribute Band-je varázsolja színpadra a híres Scorpionst.
A motorosok felvonulására szombaton délben kerül sor. A Gábor Áron teret az idén is körbepöfögi a traktor húzta kisvonat, amelyre az adakozók felpakolhatják a régi, de még használható játékaikat, gyerekruháikat. Rögtön a felvonulás után irány a fortyogófürdõi gokart-pálya, ahol ezúttal egy új motoros-kaszkadõrrel, Hidi Miklóssal, mûvésznevén Hidi Mikivel ismerkedhetünk meg, aki 1996 óta ûzi ezt az extrém sportot, és már több világbajnokságon is megméretkezett. Délután számos ötletes és bolondos vetélkedõre lehet benevezni motorkerékpárral vagy anélkül, kezdve a fürdõmedencébe-ugratástól a habfürdõzésig. Az idén kitombolhatja magát, aki akarja, ezúttal egy 80-as Audi szétzúzásával lehet levezetni a felgyülemlett energiát. Aki ennél többre vágyik, annak az afrikai mintára meghonosított Drum Café interaktív zenélést ajánljuk, ami abból áll, hogy a szakavatott zenészek a közönség soraiban is kiosztanak egy-egy tamtamdobot, és „betanítanak” pár ritmus- és ütéskombinációt.
Szombat este az Alias, a Metropolis, majd az igazi Remmstain lép színpadra. Aki szereti a pirotechnikai és színpadi látványelemekkel díszített hangos metálzenét, az ne hagyja ki ezt a koncertet. A szervezõk ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy az esti koncerten a 18 éven aluliak csak szülõi felügyelettel vehetnek részt!
Mindent egybevetve, izgalmas és szórakoztató hétvégének nézünk elébe: aki teheti, pattanjon motorra, aztán ereszd el a hajam! Jegyek elõvételben 20 lejért Sepsiszentgyörgyön a Bistróban, Kézdivásárhelyen pedig a Béka kocsmájában kaphatóak, a helyszínen viszont már 25 lej lesz a beugró.
Dimény H. Árpád


Copyright: Free Frog's Riders, 2010-2012